STELARA 45 mg oldatos injekció betegtájékoztató

Stelara injekció, STELARA 45 mg oldatos injekció előretöltött fecskendőben | MDD

A jelek közt szerepel melegségérzet, duzzanat, vörösség és fájdalom.

stelara injekció

Ha bármely mellékhatás súlyossá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

STELARA 45 mg oldatos injekció előretöltött fecskendőben

Hűtőszekrényben 2°C — 8°C tárolandó. Nem fagyasztható! A fénytől való védelem érdekében az injekciós üveget tartsa a dobozában. Hosszas, erőteljes rázás károsíthatja a gyógyszert.

Új pikkelysömör elleni szer forgalmazása az Unióban és Magyarországon! Ez a cikk Az eredeti itt olvasható. Mostani aktualitását az adja, hogy június elejétől Magyarországon is felírható, alkalmazható, vagyis a pikkelysömörös betegek hazánkban is hozzáférhetnek ehhez a biológiai szerhez.

A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Az injekciós üvegben és a fecskendőben megmaradó készítményt meg kell semmisíteni.

KÖVESS MINKET

A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

Stelara injekció üvegenként 45 mg usztekinumabot tartalmaz 0,5 ml-ben.

STELARA 45MG OLD INJ 0,5ML ET FECSKENDŐ

Az oldat tartalmazhat néhány átlátszó vagy fehér fehérjeszemcsét. Mangion Ltd. Iłżecka 24 02— Warszawa Tel. Tipografilor nr. Šmartinska 53 SI, Ljubljana Tel. Azonban Ön és orvosa dönthet úgy, hogy Ön saját magának beadhatja az injekciót.

Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van az öninjekciózással kapcsolatban.

OTSZ Online - Pikkelysömör

Ne használja a gyógyszert, ha az erősen fel volt rázva. Ellenőrizze az injekciós üvegek számát és készítse elő az anyagokat: Vegye ki az injekciós üvege ke t a hűtőszekrényből.

stelara injekció

Hagyja állni az injekciós üveget kb. Ez lehetővé teszi, hogy a folyadék hőmérséklete az injekciózáshoz megfelelőre szobahőmérsékletűre emelkedjen.

Ellenőrizze az injekciós üvege ke t, hogy meggyőződjön a következőkről: az injekciós üvegek száma és a hatáserősség megfelelő: ha adagja 45 mg, egy 45 mg-os injekciós üveg STELARA-t fog kapni. Ezekhez az injekciókhoz válasszon két különböző helyet pl.

stelara injekció

Minden egyes injekcióhoz stelara injekció új tűt és új fecskendőt. Készítsen elő mindent, amire szüksége van, és tegye egy tiszta felületre. Ide értendő a fecskendő, tű, fertőtlenítő kendő, vattapamacs vagy gézlap és egy, az éles eszközök eldobására szolgáló 1. Válassza ki és készítse elő az injekció beadási helyét: Válassza ki az injekció beadási helyét lásd 2.

A beadásra alkalmas hely a comb felső része vagy a has tájéka, legalább 5 cm-re a köldöktől. Ha lehet, ne olyan bőrterületre adja, amelyet érint a pikkelysömör. Ha valaki segít Önnek az injekció beadásában, az injekció beadási helyeként választhatja a felkart is. A szürkével színezett területek ajánlottak az injekciózásra. Fertőtlenítő kendővel törölje le az injekció beadásának helyén a bőrt.

Az injekció beadása előtt ne érintse már meg újra ezt a területet. Készítse elő az adagot: Vegye le az injekciós üveg kupakját 3. Tisztítsa meg a dugót egy fertőtlenítő törlőkendővel.

stelara injekció

Tegye le az injekciós üveget egy sima felületre. Vegye le az injekciós tű borítását. Ne érintse meg a tűt, és a tű se érjen hozzá semmihez.

stelara injekció

Szúrja keresztül az injekciós tűt a gumidugón. Fordítsa fel az injekciós üveget és a fecskendőt.

stelara injekció

Húzza ki a fecskendő dugattyúját, hogy az orvos előírásának megfelelő folyadékmennyiséget 0,5 ml felszívja a fecskendőbe.

Fontos, hogy a tű mindig érjen bele a folyadékba.

STELARA INJECTION // How to Overcome Your Fear of Self-Injection \u0026 How I Inject Myself / Healing IBD

Ez megakadályozza a fecskendőben a légbuborékok képződését lásd 4. Tartsa a fecskendőt felfelé mutató tűvel, hogy lássa van-e benne légbuborék. Ha vannak benne légbuborékok, finoman ütögesse meg az oldalát, amíg a légbuborékok a fecskendő tetejére felszállnak lásd 5.

Ne tegye le a fecskendőt, és ne engedje meg, hogy a tű bármihez is hozzáérjen. Injekciózza be az adagot: Finoman csippentse össze a megtisztított bőrt a hüvelyk- és a mutatóujjával.

Ne szorítsa erősen. Szúrja a tűt a megemelt bőrbe. Hüvelykujjával nyomja a dugattyút addig, ameddig lehet, hogy a teljes folyadékmennyiséget beadja.

Koronavírus: hátrányba kerülnek a Szputnyikkal oltottak

Lassan és egyenletesen nyomja, finoman összecsípve tartva a bőrt. Ha a dugattyút teljesen benyomta, húzza ki a tűt és stelara injekció el a bőrt. Az injekciózás után: Az injekció beadása után szorítson néhány másodpercig fertőtlenítő kendőt az injekció helyére. Az injekció beadás helyén kis mennyiségű vér vagy folyadék lehet, ez normális.

Megjelenés: A díj ünnepélyes átadására A bíráló bizottság elsősorban aszerint véleményezte a benyújtott pályázatokat, hogy a gyógyszer mennyire jelent áttörést az adott betegségcsoport kezelésében. Szintén fontos bírálati szempont volt a termék originalitása. Emellett figyelembe vette a gyógyszer alkalmazhatóságát, a betegegyüttműködést compliancea szerrel korábban szerzett tapasztalatokat, illetve az ár-érték arányt.

Vattapamacsot vagy gézt szoríthat az injekció beadásának helyére, és várjon 10 másodpercet. Ne dörzsölje a bőrét. Ha szükséges, kis ragtapasszal leragaszthatja az injekció stelara injekció a helyét.

Megsemmisítés: Helyezze a használt fecskendőket és tűket az éles eszközök eldobására szolgáló tartályba. Saját biztonsága és egészsége, illetve mások biztonsága érdekében soha ne használja újra a tűt és a fecskendőt. A tartályt a helyi előírások stelara injekció dobja ki. Az üres injekciós üvegeket, fertőtlenítő kendőket és egyéb eszközöket eldobhatja a saját szemetes edényébe.

Ne adja át a készítményt másnak, mert számára ártalmas lehet még abban az esetben is, ha tünetei az Önéhez hasonlóak. További információk 1. A STELARA az immunszuppresszánsoknak nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik gyógyszerek, melyek gátolják a védekező- immun- rendszere működését gátolják.

STELARA 45 mg oldatos injekció előretöltött fecskendőben betegtájékoztatója

A monoklonális antitestek olyan fehérjék, melyek a szervezetben lévő más specifikus fehérjéket felismerik és azokhoz kötődnek. A STELARA-t közepes fokú vagy súlyos stelara injekció pikkelysömör pszoriázis kezelésére használják olyan felnőtt betegeknél, akik nem használhatnak vagy nem reagáltak más gyógyszerekre és fényterápiára. Ez a betegség a bőr és a körmök gyulladását okozza. Minden kezelés előtt feltétlenül mondja el orvosának, az orrnyíláson a vörös folt hámlik bármilyen betegsége van.